Ustvarjalne ideje za večerjo s prijatelji: druženje ob dobri hrani

ideje za večerjo s prijatelji

Brez hrane – naj bo takšna ali drugačna – ljudje težko preživimo. Pravzaprav se dober del našega vsakdana vrti ravno okoli hrane in njene priprave. Skoraj vedno pa je okus hrane, ki jo uživamo, odvisen tudi od ambienta, družbe in načina priprave jedi. In najboljša stvar, ki jo lahko naredimo, ni to, da kupimo najboljše sestavite ter pripravimo najboljšo jed, vendar to, da jo delimo z najboljšimi prijatelji. Takrat v hrani veliko bolj uživamo, si zapomnimo tudi njene okuse in vse občutke, ki jih ob tem doživljamo. Da bi vam olajšali pripravo zabavnega kulinaričnega večera, smo za vas pripravili različne ideje za večerjo s prijatelji.

Raziskujte bližnje restavracije ali parke.

Zabavne trenutke s prijatelji vam lahko pričarajo naslednje ideje za večerjo s prijatelji:

 • Piknik v parku

Še malo in nas bo pomlad razveselila s toplim in sončnim vremenom. Večerjo organizirajte pozno popoldne, da ujamete še nekaj sončnih žarkov in jo razpotegnite pozno v noč, da na nebu opazujete še zvezde. Pleteno košaro napolnite s hrano, pijačo, sadjem in sladicami ter se s prijatelji odpravite na pravi piknik v mestu. Ne pozabite na udobje in sabo prinesite odejo ali pregrinjalo, na katerem boste s prijatelji lahko sedeli. Potrebujete seveda tudi nekaj pribora in papirnatih prtičkov.

Pri vsem je najpomembnejše to, da se s prijatelji zabavate.
 • Filmski maraton na domači terasi

Vse, kar potrebujete za realizacijo te ideje za večerjo s prijatelji, je projektor ali računalnik, platno, žar ter žar mojster, različno hrano in kakšno pivo ali dve. Poskrbite, da bo na voljo hrana za različne okuse. Za takšno priložnost izberite tudi primeren film – morda komedijo, ki bo poskrbela za še boljše vzdušje na večerji.

 • Turneja po restavracijah

Trije izmed povabljenih prijateljev naj izberejo vsak svojo restavracijo. V eni restavraciji si privoščite predjed, v drugi glavno jed in v tretji sladico. Tako boste s prijatelji poizkusili več različnih okusov in načinov priprave hrane. Pazite le na medsebojno oddaljenost restavracij, da ne bo migracija med njimi predstavljala prevelik logističen zalogaj.

 • Izberite restavracijo, kjer ni jedel še nihče od povabljenih

Preverite seznam restavracij v bližini in izberite tisto, o kateri veste najmanj. Tisto, kjer še nihče od povabljenih ni nikoli jedel. Tako boste poskrbeli za skupno izkušnjo presenečenja, navdušenja in pričakovanja.

Ideje za večerjo s prijatelji v udobju doma.

Zabaven večer lahko pripravite kar pri sebi doma. Povabite najljubše prijatelje in razdelite naloge. Vi poskrbite za vso organizacijo in nujno potrebne stvari, ki morajo biti vedno na zalogi (kot so začimbe, olje in pribor), vsak izmed povabljenih pa naj prinese kakšen manjkajoči del večerje. Spodaj lahko najdete različne ideje za večerjo s prijatelji, ki temeljijo na skupni pripravi hrane.

 • DIY pizza party

Vi poskrbite za dobro testo, ki je osnova za odličen okus vsake pizze. Vsak izmed povabljenih pa naj prinese različne sestavite za obložitev pizze. Vsak naj tako pripravi svojo različico ene izmed najbolj razširjenih jedi po svetu. Pizze si med sabo razdelite tako, da vsak poizkusi čim več različnih okusov. Poskusite biti čim bolj inovativni in kombinirajte neznane okuse. Na pizzi lahko združite na primer: a) pršut in fige, b) gobe in olje s tartufi ali tartufato; c) sladek krompir, klobaso in žajbelj ali d) bbq piščanec ter ananas.

 • Koktajli in tapasi

Knjigo z recepti za koktajle pustite prašno na polici. Vsak naj prinese eno ali več vrst pijače –okvirno razdelite, kdo naj prinese kaj, tako da boste imeli na voljo tako brezalkoholne kot alkoholne pijače. Potem pa namešajte najbolj nore koktajle. Eksperimentirajte z okusi in pripravite nove različice te opojne pijače. Poleg dobre pijače se seveda prileže še boljša hrana. Za zanimivo izvedbo lahko izberete tapase. Tapasi izvirajo iz Španije, iz 19. stoletja, pojavili pa so se, ker je zdravnik takratnemu kralji Alfonsu X predpisal pitje vina in vmes manjše porcije hrane. Kmalu so se tapasi razširili na celotno družbo in tako postali sinonim za druženje s prijatelji. Sestavite različne kombinacije – poigrate se lahko z morskimi, zelenjavnimi ali mesnimi okusi.

 • Naučite svoje prijatelje pripraviti odličen sushi

Pojdite na tečaj priprave sushija, potem pa organizirajte večerno druženje s prijatelji in jih naučite postopka. Tudi pri tej večerji lahko povabljence zadolžite, da priskrbijo potrebno zelenjavo, sveže ribe in ostale sestavite za odličen sushi. Morda bo vaša kuhinja nekoliko umazana od raztresenega riža, zagotovo pa vam ne bo zmanjkalo smeha in zabave.

 • Zajtrk za večerjo

Med ideje za večerjo s prijatelji enostavno moramo uvrstiti tudi to. Zakaj ne bi enkrat obrnili vrstnega reda in za večerjo jedli … zajtrk. Skupaj s prijatelji specite palačinke, jajca in slanino, prinesite domačo marmelado in med ter svež topel kruh. Ne pozabite na primerno pijačo – kakav ali čaj; oboje lahko v večerni različici postrežete z dodatkom dobrega ruma.

Različne ideje za večerjo s prijatelji lahko dopolnite tudi z idejami, ki se bomo vam in vašim prijateljem utrnile med samim druženjem. Hranite ideje v lični beležki in tako vsakič znova pripravite drugačen in zanimiv večer za svoje prijatelje.

Ideje za večerjo s prijatelji – na kaj ne smete nikoli pozabiti?

Če večerjo s prijatelji gostite pri vas doma, ne pozabite na naslednje stvari:

 • Izberite hrano, ki je všeč vsem povabljenim, oziroma omogočite, da si jo vsak prilagodi svojim željam in okusom.
 • Poskrbite, da imate na voljo tako brezalkoholno kot alkoholno pijačo. Poseben učinek navdušenja boste dosegli tudi, če bo ta tematsko usklajena s hrano, ki jo boste pripravljali.
 • Pogrinjki – poskrbite za zabavne pogrinjke. Tudi ti so lahko tematsko usklajeni s hrano. Raje izberite papirnate ali klasične keramične krožnike kot plastične. Skupaj s prijatelji lahko tudi na družabnem dogodku naredite korak k bolj zdravemu planetu.
 • Ambient – poskrbite za prijetno osvetlitev in glasbo.
 • Sladica – če je ne boste pripravljali skupaj s prijatelji, poskrbite, da bo vseeno na voljo nekaj sladkega za druženje, ki bo sledilo večerji.

Pri vsem tem ne pozabite, da je najpomembnejše ravno druženje s prijatelji. Tudi če vaša večerja in pogrinjki ne bodo popolni, tudi če bo zmanjkalo česa pomembnega in ideje za večerjo s prijatelji ne boste zmogli izvesti natanko tako, kot ste načrtovali, … pomembno je le, da se pri vsem tem zabavate. Vi in vaši prijatelji.

Urednik

Odkrivajte svet z nami! Naš popotniški blog ponuja edinstvene poglede, namige in navdihujoče zgodbe, s katerimi boste podžgali potepanje in naredili vsako potovanje nepozabno.

Zadnji prispevki