Dobre restavracije na obali za nepozabne kulinarične izkušnje

dobre restavracije na obali

Se odpravljate na slovensko obalo na izlet, vikend oddih ali na daljše počitnice in bi si radi pripravili seznam restavracij, kjer boste jedli? Če iščete dobre restavracije na obali, kjer boste uživali ob dobri jedači in pijači, potem vam predlagamo, da povprašate svoje prijatelje in znance, katere restavracije vam priporočajo. Tovrstna priporočila so lahko zelo dragocena. V primeru, da ne boste dobili nobenih priporočil pa vas vabimo, da nadaljujete z branjem, saj smo za vas pripravili seznam restavracij, ki vas bodo zagotovo navdušile s svojo okusno hrano, razgledom, ustrežljivostjo zaposlenih in prijetnim ambientom.

Kaj odlikuje res dobre restavracije na obali in tudi sicer na drugih lokacijah?

Vsak, ki obišče restavracijo si želi, da bo ambient prijeten, naročena hrana okusna, osebje, ki jo bo postreglo pa prijazno in ustrežljivo. Vse to in še več odlikuje dobre restavracije na obali ter po drugih lokacijah po Sloveniji. Vsako res dobro in priznano restavracijo odlikuje prijeten ambient, v katerega pride gost. Na slovenski obali pričara posebno prijetno vzdušje še pogled na morje in na zahajajoče sonce, se boste strinjali, kajne? Sledi urejenost in čistoča restavracije, prijazno in ustrežljivo osebje, ki postreže hrano in mu ni odveč prijazno odgovoriti na morebitna vprašanja. A tisti najpomembnejši so kuharji in njihovi pomočniki, ki se trudijo pripraviti kar se le da okusno hrano iz lokalnih sestavin.

Vse našteto odlikuje dobre restavracije na obali, ki jih za vas predstavljamo v nadaljevanju. A naj vam povemo, da je predstavljeno le pet dobrih restavracij. Na slovenski obali pa jih boste našli nekaj deset, ki so zagotovo vredne vašega obiska, saj vas bodo navdušile z okusno hrano.

Pinija, Strunjan

Če si želite na pohod po krožni pohodni poti in ogled solin Krajinskega parka Strunjan, si boste tik ob morju na čudoviti terasi restavracije Pinija lahko privoščili oddih in okusno okrepčilo. Restavracija Pinija sodi med dobre restavracije na obali, saj je zares lep kotiček s skrbno opremljenim interier­jem, starimi lesenimi mizami in industrijskimi elementi modernosti.

Poleg ambienta vas bo zagotovo navdušila prava napolitanska pica, ki je mimogrede uvrščena na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine. Postregli vam bodo s tisto pravo, z napihnjeno skorjico, ki jo dosežejo z dolgo fermentacijo testa in zares dobro pečjo. Poleg pic ponujajo tudi drugo okusno mediteransko hrano, domače testenine in priznana vina. Torej se bo našlo za vsakogar nekaj okusnega, ki pride na obisk lačen.

Ribja kantina Fritolin, Portorož

Tudi v Portorožu si lahko privoščite obrok, brez da bi vaše družinske finance oplenili za več tednov. Kantino priporočajo tako domačini kot turisti, saj ponuja morsko hrano po prijaznih cenah in brez pretiranega pompa. Zato, če si želite konkretne porcije, okusne morske hrane, potem obiščite Fritolin, ki zagotovo sodi med dobre restavracije na obali, kjer vedno diši po morskih dobrotah. Kantino zagotovo dodajte na seznam, katere restavracije obiskati, če ste ljubitelj morske hrane.

Restavracija Hotela Marina, Izola

Na seznam smo dodali tudi eno hotelsko restavracijo, ki je s svojimi cenami dostopna večini gostom in zato na kratki slovenski obali priporočamo obisk in postanek v Izoli. Hotel Marina boste našli na Velikem trgu, kjer vas bodo očarali in navdušili med drugim tudi gamberi z lisičkami, hratinirana polenta z bakalarjem v rakovi kremi s svežimi tartufi. Če pa ste ljubitelji dobre pašte, potem so kot nalašč testenine z rarogom in jadranskimi škampi.

Je pa to zanimiva restavracija, ki da veliko na lokalno poreklo uporabljenih sestavin v kuhinji. Zato boste na krožnik dobili le ribe in ostale morske sadeže, ki so se ponoči nalovili v morju, pri oljčnem olju se znašajo na pridelek, ki ga da hrib Belvedere, kjer imajo svoj lastni oljčnik, v katerem trgajo olive na roke. Restavracija je običajno polna, zato se pred obiskom pozanimajte, kdaj bo miza prosta za vaš obisk in se naročite na nepozaben obrok.

La Bottega Dei Sapori, Piran

Med dobre restavracije na obali zagotovo sodi tudi La Bottega Dei Sapori, ki po nekaterih merilih že nekaj zadnjih let velja za eno najboljših gostiln na Obali, natančneje v Piranu. Pripravljajo tradicionalne jedi zelene in modre Istre ter jih le nekoliko modernizirajo, da dobijo svoj lastni okus in izraz. Pa naj gre za morske predjedi, jedi s tartufi ali testenine.

Pravijo, da se edino pri bobičih držijo starih receptov. Cene so zmerne, nekoliko jih povišajo le tartufi, če so vam dodani na krožnik. Poleg odličnih jedi vam lahko postrežejo tudi z izbranimi vini – z vsemi pomembnimi istrskimi vini in tudi z vini iz drugih pokrajin.

Bandima, Ankaran

Za konec predstavitve pa vam predstavljamo še restavracijo Bandima, na Jadranski cesti, v središču Ankarana. V Bandimi, ki se je odprla leta 2012, imajo pestro ponudbo različnih jedi. Prava specialiteta so pizze iz krušne peči, sveže morske jedi in raznovrstne pašte, rižote, mesne jedi, solate in okusne raznolike sladice.

Tako na veliki terasi, kot tudi v prostorni jedilnici, se boste počutili kot doma. Vsa infrastruktura lokala je prilagojena tudi za dostop invalidom. Sicer pa je možna tudi rezervacija mize po telefonu, da se boste lahko tudi sami prepričali, da omenjena restavracija res sodi me dobre restavracije na obali, ki jih je vredno obiskati.

Raziskujte dobre restavracije na obali

Ne glede na to, katero od predstavljenih restavracij boste obiskali, ali si boste izbrali še katero od mnogih, ki jih nismo predstavili, a sodijo med dobre restavracije na obali, boste zagotovo navdušeni. Na slovenski obali restavracije slovijo po izredni gostoljubnosti in kar je najpomembneje odlični hrani, saj stavijo na lokalne pridelane sestavine, ki jih uporabijo pri pripravi najrazličnejših jedi. Zato vas spodbujamo, da raziskujete različne okuse in ponudbo restavracij, saj boste le tako našli tiste res dobre restavracije na obali, ki vam bodo ustrezale.

Tudi v tem primeru velja, da je vsakomur všeč nekaj drugega, zato boste sami najhitreje našli tisto restavracijo, ki vam odgovarja glede na ponudbo, ambient, postrežbo in vse kar paše zraven. Za konec pa vam želimo, da se v izbrani restavraciji dodobra okrepčate in sprostite pred nadaljevanjem raziskovanja slovenke obale, ki zares ponuja pestro ponudbo nepozabnih dogodivščin. Naj vam pri obisku in raziskovanju pomaga tudi naš seznam – dobre restavracije na obali.

Urednik

Odkrivajte svet z nami! Naš popotniški blog ponuja edinstvene poglede, namige in navdihujoče zgodbe, s katerimi boste podžgali potepanje in naredili vsako potovanje nepozabno.

Zadnji prispevki